Uitgelicht: Philips NightBalance bij positieafhankelijke OSA

Uitgelicht: Philips NightBalance bij positieafhankelijke OSA

Als totaalleverancier op het gebied van OSA willen wij zowel de cliënt als voorschrijver zoveel mogelijk ondersteunen. Bijvoorbeeld in het geval van de Philips NightBalance, die steeds meer wordt ingezet als behandelmethode bij positieafhankelijke obstructieve slaapapneu (POSA). De Philips NightBalance wordt volledig vergoed. Medidis heeft hiervoor contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

De NightBalance is een klinisch gevalideerd alternatief voor de behandeling van POSA. Het apparaat gebruikt lichte trillingen om cliënten te stimuleren een andere slaappositie in te nemen, om zo apneus te  voorkomen. De NightBalance is een maskervrije behandelmethode bij POSA en daarmee een comfortabel en eenvoudig alternatief voor cliënten.

Medidis verzorgt de levering en controle van de NightBalance-therapie. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen begeleiden de proefperiode voor cliënten en vormen het aanspreekpunt voor tips en informatie rond de therapie. Medidis verzorgt de jaarlijkse vervanging van toebehoren en monitort de therapietrouw en -effectiviteit. Zo doen wij er alles aan om de cliënt een zo aangenaam mogelijke therapie te bieden en om de voorschrijver (longartsen en KNO-artsen) zoveel mogelijk te ondersteunen.

Bijna de helft van alle mensen met OSA heeft positieafhankelijke slaapapneu. De NightBalance stimuleert de cliënt met lichte trillingen om op de zij te slapen. Dit voorkomt dat de luchtwegen blokkeren en de ademhaling wordt verstoord. Uit onderzoeken blijkt dat 70% van de gebruikers op lange termijn minder last heeft van de meest voorkomende symptomen bij POSA.

Een goede en duidelijke informatievoorziening is voor Medidis een belangrijke voorwaarde voor een zo aangenaam en efficiënt mogelijke therapie. Daarom bieden wij onder meer handige instructievideo’s aan rond de inzet van onze therapieën. Voorschrijvers kunnen cliënten verwijzen naar deze video’s ter ondersteuning bij hun therapie. Bekijk hieronder de instructievideo van VitalAire/Medidis voor het gebruik van de NightBalance in combinatie met de app.