Zuurstoftherapie bij clusterhoofdpijn

Zuurstof biedt een effectieve behandeling tegen een acute aanval van clusterhoofdpijn. Medidis levert speciale maatwerkoplossingen voor clusterhoofdpijnpatiënten. Via onze zuurstofcilinders met 100% zuivere zuurstof krijgen patiënten maximaal vijftien minuten een hoge zuurstofflow toegediend. Hiermee kan een hevige hoofdpijnaanval effectief worden gepareerd.

Clusterhoofdpijn is een relatief zeldzame, maar buitengewoon hevige vorm van hoofdpijn, die in aanvallen voorkomt. Patiënten ervaren pijn aan één kant van het hoofd, rondom het oog. Mensen met episodische clusterhoofdpijn krijgen de aanvallen in clusters van enkele weken tot maanden. Hierna verdwijnen de aanvallen. Bij chronische clusterhoofdpijn vinden aanvallen dagelijks, het hele jaar door plaats.

Clusterhoofdpijn is niet te genezen, maar in de meeste gevallen wel goed te behandelen. Omdat een clusterhoofdpijnaanval plotseling opkomt en erg veel pijn doet, is het belangrijk dat een aanval snel kan worden tegengegaan. Pijnstillers in de vorm van bijvoorbeeld een zetpil of tablet werken meestal niet snel genoeg. Een acute behandeling met een hoge flow zuivere zuurstof werkt snel en effectief bij een plotselinge aanval van clusterhoofdpijn.

Clusterhoofdpijnpakket

Medidis beschikt over maatwerkoplossingen om met behulp van zuurstoftherapie een aanval van clusterhoofdpijn te behandelen. Onze zuurstofcilinders dienen een hoge zuurstofflow toe die de pijn verlicht en een aanval snel tegengaat. Medidis beschikt bovendien over een speciaal mobiel pakket voor clusterhoofdpijnpatiënten, zodat zij ook bijvoorbeeld op het werk of op vakantie snel een set beschikbaar hebben om een aanval te pareren. Het clusterhoofdpijnpakket van Medidis bestaat uit een cilinder met geïntegreerde Valve-cilinder, een comfortabel masker en een bijbehorende draagtas.

Het zuurstofpakket voor clusterhoofdpijnpatiënten wordt kosteloos geleverd door Medidis, de vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering. Medidis heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en kan dus het clusterhoofdpijnpakket aan iedereen leveren. Wel is hier een voorschrift of aanvraag van de neuroloog voor nodig. Neurologen of het secretariaat neurologie kunnen hiervoor een account aanvragen of gebruikmaken van het digitale aanvraagformulier.

Meer weten over zuurstoftherapie bij clusterhoofdpijn?

Neem contact op met Medidis.

Mail ons via info@medidis.nl of bel 0320 267 600. Bekijk ook de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.