Alles wat u moet weten over
Zen-O Lite

Gebruikt u de Zen-O Lite draagbare zuurstofconcentrator voor uw zuurstoftherapie? Dan begrijpen we dat u nog eens iets na wilt lezen over dit apparaat. Op deze pagina leest u de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de Zen-O Lite. Daarnaast geven we u enkele tips voor het gebruik, de hygiëne en voor het oplossen van problemen. Onderaan de pagina vindt u de handleiding en andere handige naslagwerken.

Wat doet de Zen-O Lite?

De Zen-O Lite is een draagbare zuurstofconcentrator (POC). Het compacte apparaat filtert stikstof uit omgevingslucht en zet deze lucht om in voor minstens 86,5% zuivere zuurstof. Het ademgestuurde systeem van de Zen-O Lite volgt het aantal ademhalingen in rust en tijdens inspanning, zodat u altijd de juiste hoeveelheid zuurstof krijgt toegediend.

Tips voor het gebruik

Maakt u gebruik van de Zen-O Lite? Dit is een draagbare zuurstofconcentrator, waardoor u het apparaat makkelijk mee kunt nemen. Voor een effectieve therapie kunt u op een aantal zaken letten bij het gebruik van de Zen-O Lite. Gebruik de concentrator altijd terwijl het apparaat in de draagtas zit. Zo voorkomt u dat er regen of een andere vloeistof in het apparaat terechtkomt. Voorkom oververhitting en houd de Zen-O Lite uit de buurt van open vuur of andere warmtebronnen, zoals een open haard of (straal)kachel.

Onze hygiënetips

Het is belangrijk dat uw draagbare zuurstofconcentrator goed wordt onderhouden. Neem daarom de Zen-O Lite regelmatig af met een vochtige doek. Gebruik niet te veel water, om te voorkomen dat er vloeistof in het apparaat terechtkomt. U kunt de concentrator eventueel nadrogen met een droge doek. Wij adviseren daarnaast om het filter minstens één keer per week te reinigen, om verstopping te voorkomen. Gebruik de stofzuiger om het filter te reinigen. Zorg dat u eerst het apparaat heeft losgekoppeld van de stroomtoevoer voordat u de Zen-O Lite gaat reinigen.

Hulp nodig met de Zen-O Lite?

Ervaart u problemen met de Zen-O Lite? Controleer eventueel de storingsmogelijkheden. Als u een vraag heeft over uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads