Alles wat u moet weten over
Kröber O2

Maakt u gebruik van de Kröber O2 bij uw zuurstoftherapie? Hier kunt u meer lezen over deze stationaire concentrator. U vindt hier informatie over de werking, het gebruik en het onderhoud van de Kröber O2.

Wat doet de Kröber O2?

De Kröber O2 zet omgevingslucht om in gezuiverde zuurstof. De concentrator zuigt de omgevingslucht aan, filtert het stikstof uit de lucht en blaast voor minstens 86,5% aan zuivere zuurstof uit. De Kröber O2 beschikt over een praktisch display, waarop de zuurstoftoevoer continu aangegeven wordt. Zo kunt u goed volgen wat er gebeurt. De zuurstofflow kunt u digitaal instellen.

Tips voor het gebruik

Maakt u bij uw zuurstoftherapie gebruik van de Kröber O2? Een goed gebruik en onderhoud van de concentrator draagt bij aan een effectieve therapie en een goede conditie van de apparatuur. Zorg dat de Kröber O2 voldoende omgevingslucht kan aanzuigen. Zet het apparaat daarom niet op een (hoogpolig) tapijt en ook niet in de buurt van een verwarming. Plaats de concentrator ten minste 30 centimeter van een muur. Hierdoor kan de Kröber O2 zijn warmte goed kwijt, en voorkomt u oververhitting van het apparaat. Om zeker te zijn dat er voldoende omgevingslucht bij het apparaat komt, kunt u ook een ventilator in de buurt van de concentrator plaatsen.

Onze hygiënetips

Wij raden u aan om regelmatig aandacht te besteden aan de hygiëne van uw zuurstofconcentrator. Maak het apparaat daarom regelmatig schoon met een vochtige doek. Voorkom hierbij wel dat de Kröber O2 te nat wordt. U kunt de zuurstofconcentrator eventueel nadrogen met een droge doek. Reinig het filter zeker één keer per week. Haal het filter uit de Kröber O2 en gebruik de stofzuiger om het filter schoon te maken. U kunt het filter ook uitwassen met water. Laat het filter na het wassen goed drogen aan de lucht. Het filter mag absoluut niet worden uitgewrongen.

Hulp nodig met de Kröber O2?

Loopt u tegen een probleem aan met de Kröber O2? U kunt eventueel de storingsmogelijkheden controleren. Als u een vraag heeft over uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads