Alles wat u moet weten over
Invacare Platinum 9

Maakt u gebruik van de Invacare Platinum 9 voor uw zuurstoftherapie? Dan vindt u hier meer informatie over de werking van dit type zuurstofconcentrator. U leest wat het apparaat doet, we geven gebruik- en hygiënetips en we vertellen wat u kunt doen bij problemen met het apparaat.

Wat doet de Invacare Platinum 9?

De Invacare Platinum 9 zuurstofconcentrator zuigt omgevingszuurstof aan en filtert het stikstof eruit, zodat zuivere zuurstof overblijft. Waar normale omgevingslucht zo’n 21% zuurstof bevat, bestaat de lucht die door de Invacare Platinum 9 wordt uitgeblazen uit ongeveer 86% zuurstof.

.

Tips voor het gebruik

De Invacare Platinum 9 moet op een goed geventileerde plek staan. Dit zorgt ervoor dat de zuurstofconcentrator voldoende omgevingslucht opneemt en het apparaat voldoende warmte kwijt kan. Plaats de concentrator daarom altijd op minstens 30cm van de muur. Zet de zuurstofconcentrator ook niet op een (hoogpolig) kleed of in de buurt van een verwarming. U zou een ventilator in de buurt van de concentrator kunnen zetten om extra frisse omgevingslucht aan te voeren. Zorg ook dat de zuurstofslang niet bekneld raakt – bijvoorbeeld onder een deur – of knikt. Dit kan van invloed zijn op de zuurstoftoevoer.

Onze hygiënetips

Een goede hygiëne draagt bij aan een effectieve zuurstoftherapie. Gebruik daarom regelmatig een vochtige doek om de Invacare Platinum 9 af te nemen. Voorkom dat het apparaat te nat wordt en droog eventueel na met een droge doek. Reinig het filter zeker één keer per week. Haal hiervoor het filter uit de achterkant van de concentrator. Stofzuig voorzichtig het filter of was het filter uit met water. Zorg na het uitwassen dat het filter goed droogt aan de lucht. Het filter mag absoluut niet worden uitgewrongen.

Hulp nodig met de Invacare Platinum 9?

Ervaart u problemen met het gebruik van de Invacare Platinum 9? U kunt eventueel zelf de storingsmogelijkheden controleren. Als u een vraag heeft over uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads