Alles wat u moet weten over
Invacare Perfect O2

Als u dagelijks gebruik maakt van de Invacare Perfect O2, is het logisch dat u nog eens iets na wilt lezen over dit apparaat. Op deze pagina leest u de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de Invacare Perfect O2. Daarnaast geven we u enkele tips voor het gebruik, de hygiëne en voor het oplossen van problemen.

Wat doet de Invacare Perfect O2?

De Invacare Perfect O2 zuigt omgevingslucht aan met behulp van een compressor. De concentrator filtert het stikstof uit de aangezogen lucht, waardoor er voor minstens 86% zuivere zuurstof overblijft. Als de omgevingslucht niet genoeg vocht bevat, wordt soms ook een bevochtiger op de Perfect O2 aangesloten.

Tips voor het gebruik

Voor een effectieve zuurstoftherapie, is het bij het gebruik van de Invacare Perfect O2 goed om op een aantal zaken letten. Het is belangrijk dat de Invacare Perfect O2 voldoende omgevingszuurstof kan opnemen en dat het apparaat de warmte goed kan afvoeren. Zet het apparaat daarom op minstens 30 centimeter van de muur, in een goed geventileerde omgeving. Zorg dat de concentrator niet in de buurt van een verwarming staat of bijvoorbeeld op een (hoogpolig) tapijt. Twijfelt u of de omgeving van uw apparaat voldoende geventileerd is? Dan kunt u een ventilator in de buurt van de concentrator plaatsen voor extra frisse omgevingslucht. De Perfect O2 beschikt over een thermische schakelaar, die automatisch losschiet als het apparaat te warm wordt. Zodra het apparaat is afgekoeld, kunt u de witte schakelaar weer indrukken en het apparaat opnieuw aanzetten.

Onze hygiënetips

Goed onderhoud van uw concentrator zorgt voor een goede werking van de apparatuur en daarmee voor een effectieve therapie. Neem daarom het apparaat regelmatig af met een vochtige doek. Zorg dat de concentrator niet té nat wordt. Gebruik eventueel een droge doek om na te drogen. Wij adviseren om het filter minstens één keer per week te reinigen. Haal het filter uit de Invacare Perfect O2 en stofzuig deze voorzichtig. U kunt het filter ook uitwassen met water. Laat het filter goed drogen aan de lucht en wring het filter absoluut niet uit.

Hulp nodig met de Invacare Perfect O2?

Heeft u een probleem met het gebruik van de Invacare Perfect O2? Bekijk hieronder waar u op kunt letten en hoe u de storingsmogelijkheden kunt controleren. Voor nood belt u direct met onze servicedesk via telefoonnummer 0320 267 600.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over onze producten.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u het thuisvulsysteem moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads