Alles wat u moet weten over
Inogen One

Maakt u gebruik van de Inogen One draagbare zuurstofconcentrator bij uw zuurstoftherapie? Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over de werking van het apparaat. Wij geven u handige tips voor het gebruik en het reinigen van de Inogen One. 

Wat doet de Inogen One?

De Inogen One is een draagbare zuurstofconcentrator met pulsflow. Het compacte apparaat zuigt omgevingslucht aan en filtert het stikstof eruit. De concentrator blaast minstens 86,5% zuivere zuurstof uit. U kunt met de Inogen One slapen wanneer u op vakantie gaat of een weekendje elders bent. Voor binnenshuis gebruik en slapen thuis adviseren wij u de gewone stand-by concentrator te gebruiken. Deze concentrator geeft een continue flow .

Tips voor het gebruik

Gebruikt u de Inogen One? Een goed en zorgvuldig gebruik van het apparaat draagt bij een effectieve therapie. Voor een goede werking moet de Inogen One over voldoende omgevingslucht kunnen beschikken. Gebruik de concentrator daarom in een goed geventileerde omgeving. Zet het apparaat altijd rechtop en bijvoorbeeld niet rechtstreeks onder een kapstok of direct tegen gordijnen aan. Zorg er voor dat het apparaat altijd minstens 30 centimeter van de muur afstaat. Voorkom oververhitting door de Inogen One uit de buurt te houden van warmtebronnen als een kachel of open haard. Werk niet met andere elektrische apparatuur als u de Inogen One gebruikt.

Onze hygiënetips

Wij adviseren u voldoende aandacht te besteden aan het reinigen van de Inogen One. Gebruik een vochtige doek om de draagbare zuurstofconcentrator regelmatig af te nemen. Zorg dat het apparaat niet te nat wordt, zodat er geen vloeistof in de concentrator komt. Droog de Inogen One eventueel na met een droge doek. Maak het groffilter zeker één keer per week schoon, om verstopping te voorkomen. Haal het filter uit het apparaat en maak deze schoon met de stofzuiger. Koppel het apparaat los van de stroomtoevoer voordat u de Inogen One reinigt.

Hulp nodig met de Inogen One?

Heeft u problemen met het gebruik van de Inogen One? U kunt zelf de storingsmogelijkheden controleren. Als u een vraag heeft over het gebruik van uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads