Alles wat u moet weten over
AirSep VisionAire 5

Als u dagelijks gebruikmaakt van de AirSep VisionAire 5, is het logisch dat u nog eens iets na wilt lezen over dit apparaat. Op deze pagina leest u de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van de VisionAire 5. Daarnaast geven we u enkele tips voor het gebruik, de hygiëne voor het oplossen van problemen.

Wat doet de VisionAire?

De AirSep VisionAire 5 zuurstofconcentrator verzamelt directe omgevingslucht en filtert deze tot gezuiverde zuurstof. Na het filteren – waarbij het stikstof uit de lucht wordt gehaald – blaast de VisionAire zuurstof uit die voor minstens 86,5% zuiver is.

Tips voor het gebruik

Gebruikt u de AirSep VisionAire 5 voor uw zuurstoftherapie? Dan is het belangrijk om te weten dat de VisionAire op een goed geventileerde plek moet worden neergezet, op minstens 30cm van een muur. Dit zorgt ervoor dat de concentrator voldoende omgevingszuurstof kan opnemen en tegelijk ook zijn warmte goed kwijt kan. Zet de zuurstofconcentrator dus bijvoorbeeld niet op een kleed of in de buurt van een verwarming. U kunt ook een ventilator in de buurt van de concentrator zetten voor meer frisse omgevingslucht. De VisionAire beschikt over een thermische schakelaar, die automatisch losschiet als het apparaat te warm wordt. Zodra het apparaat is afgekoeld, kunt u de witte schakelaar weer indrukken en het apparaat opnieuw aanzetten.

Onze hygiënetips

Het is belangrijk dat uw stationaire zuurstofconcentrator goed wordt onderhouden. Gebruik daarom regelmatig een vochtige doek om het apparaat schoon te maken. Zorg hierbij dat de Visionaire niet té nat wordt. U kunt de concentrator eventueel nadrogen met een droge doek. Wij adviseren verder om het filter minstens één keer per week te reinigen. Hiervoor kunt u het filter zelf uit de VisionAire halen. Stofzuig voorzichtig het filter om te zorgen dat de VisionAire 5 goed en effectief blijft werken. U kunt het filter ook uitwassen met water. Zorg er in dat geval voor dat u het filter goed laat drogen aan de lucht. Het filter mag absoluut niet worden uitgewrongen.

Hulp nodig met de AirSep VisionAire 5?

Heeft u een probleem met het gebruik van de VisionAire 5? Controleer eventueel de storingsmogelijkheden. Als u een vraag heeft over uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.