AirSep New Life Elite

Alles wat u moet weten over
AirSep New Life Elite

Op deze pagina vindt u informatie over de AirSep New Life Elite. U leest hier wat het apparaat precies doet en we geven u tips voor het gebruik en de hygiëne. Daarnaast vertellen we wat u het beste kunt doen wanneer er zich problemen voordoen met de Airsep New Life Elite.

Wat doet de AirSep New Life Elite?

De AirSep New Life Elite stationaire zuurstofconcentrator zet omgevingslucht om in zuivere zuurstof. De compressor in de concentrator filtert het stikstof uit de omgevingslucht, waarmee minimaal 86,5% pure zuurstof overblijft.

Tips voor het gebruik

Voor een optimale werking van de AirSep New Life Elite is het belangrijk dat de concentrator voldoende omgevingslucht kan opnemen en zijn warmte goed kan kwijtraken. Zorg er daarom voor dat de zuurstofconcentrator in een goed geventileerde omgeving staat, op minstens dertig centimeter van de muur. Plaats het apparaat niet op een kleed of (hoogpolig) tapijt en ook niet in de buurt van een verwarming. Voer eventueel extra omgevingslucht aan door een ventilator in de nabijheid van de AirSep New Life Elite te plaatsen. Zorg ervoor dat de concentrator in de buurt van een stopcontact staat. Wij raden af om een verlengsnoer te gebruiken voor uw apparaat.

Onze hygiënetips

Door de AirSep New Life Elite goed te onderhouden, blijft het apparaat optimaal functioneren. Maak de concentrator daarom regelmatig schoon met een vochtige doek. Gebruik eventueel een droge doek om het apparaat na te drogen. Zorg dat de concentrator niet te nat wordt. Reinig het filter zeker één keer per week. Haal het filter uit de achterkant van de AirSep New Life Elite en stofzuig deze voorzichtig. U kunt het filter ook uitwassen met water. Het filter mag na het uitwassen absoluut niet worden uitgewrongen. Laat het filter goed drogen aan de lucht, voordat u het terugplaatst in de concentrator.

Hulp nodig met de AirSep New Life Elite?

Heeft u een probleem met de AirSep New Life Elite? Controleer eventueel de storingsmogelijkheden. Als u een vraag heeft over uw zuurstofapparaat kunt u ook de handleiding bekijken. Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads