AirSep Freestyle Oxygen 5

Alles wat u moet weten over
AirSep Freestyle Oxygen 5

Gebruikt u de draagbare zuurstofconcentrator AirSep Freestyle Oxygen 5 voor uw zuurstoftherapie? Dan vindt u hier alle informatie over de werking, het gebruik en het onderhoud van deze mobiele zuurstofconcentrator. Onderaan de pagina vindt u ook de handleiding, praktische instructievideo’s en andere bruikbare informatiebronnen om te downloaden.

Wat doet de AirSep Freestyle Oxygen 5?

De AirSep Freestyle Oxygen 5 is een draagbare zuurstofconcentrator met pulsflow. Het compacte apparaat zuigt omgevingslucht aan en scheidt zuurstof en stikstof van elkaar. De AirSep Freestyle Oxygen 5 zorgt hiermee voor de toevoer van een hoge concentratie zuurstof aan u als gebruiker.

Tips voor het gebruik

Maakt u tijdens uw zuurstoftherapie gebruik van de AirSep Freestyle Oxygen 5? Wij geven u graag tips voor een goed gebruik van deze draagbare zuurstofconcentrator. Gebruik de concentrator alleen in een goed geventileerde omgeving, zodat er voldoende omgevingslucht kan worden aangezogen en het apparaat niet oververhit raakt. Plaats de concentrator daarom ook niet direct tegen een muur, een gordijn of onder een kapstok. Zorg dat er geen water (bijvoorbeeld door regen) of andere vloeistof in het apparaat terechtkomt. Dit kan leiden namelijk tot een storing of zelfs tot het uitschakelen van de concentrator. Houd de AirSep Freestyle Oxygen 5 daarnaast uit de buurt van open vuur of andere hittebronnen. De concentrator kan anders oververhit raken.

Onze hygiënetips

Door de AirSep Freestyle Oxygen 5 regelmatig te reinigen, vergroot u de levensduur van de draagbare zuurstofconcentrator. Maak de buitenkant van het apparaat schoon door deze af te nemen met een vochtige doek. Zorg dat het apparaat niet te nat wordt, om te voorkomen dat er vloeistof in de concentrator terechtkomt. Droog de AirSep Freestyle Oxygen 5 eventueel na met een droge doek. Maak het filter zeker één keer per week schoon, om verstopping te voorkomen. Verwijder hiervoor het filter uit de concentrator en gebruik de stofzuiger om deze schoon te maken. Zorg er altijd voor dat u, voordat u gaat reinigen, het apparaat heeft uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact heeft gehaald.

Hulp nodig met de AirSep VisionAire 5?

Heeft u problemen met het gebruik van de AirSep Freestyle Oxygen 5? Bij problemen met uw apparatuur of bij spoedgevallen, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Medidis. Bel de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads