Alles wat u moet weten over
AirSep Focus

Gebruikt u voor uw zuurstoftherapie de AirSep Focus? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over deze draagbare zuurstofconcentrator. U vindt hier informatie over de werking, het gebruik en het onderhoud van uw de AirSep Focus. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van het apparaat, praktische instructievideo’s bij uw zuurstoftherapie en andere downloadbare naslagwerken.

Wat doet de AirSep Focus?

De AirSep Focus is een draagbare zuurstofconcentrator met pulsflow. De concentrator zuigt omgevingslucht aan en filtert hier het stikstof uit. Het apparaat blaast vervolgens een sterk geconcentreerde stroom zuurstof uit. Omgevingslucht wordt op deze manier omgezet in een stroom die minstens 86,5% zuivere zuurstof bevat.

Tips voor het gebruik

Hoe gebruikt u de AirSep Focus zo goed en effectief mogelijk voor uw zuurstoftherapie? Zorg allereerst dat de draagbare concentrator in een goed geventileerde omgeving wordt gebruikt, zodat er voldoende omgevingslucht kan worden aangezogen. Plaats het apparaat daarom op minstens 30cm afstand van de muren of gordijnen in uw woning. Gebruik de AirSep Focus ook niet als de concentrator zich in een gesloten omgeving bevindt, zoals direct onder een kapstok of in een handtas. Zorg dat er geen water (bijvoorbeeld door regen) of andere vloeistof in het apparaat terechtkomt. Dit kan leiden tot een storing of zelfs tot het uitschakelen van de concentrator. Om oververhitting te voorkomen, mag de AirSep Focus niet te gebruikt worden in de buurt van een warmtebron, zoals een open haard of (straal)kachel.

Onze hygiënetips

Reinig de AirSep Focus regelmatig, zodat het apparaat goed blijft werken. Neem de buitenkant van het apparaat af met een vochtige doek. Zorg wel dat het apparaat niet te nat wordt, om te voorkomen dat er vloeistof in de concentrator terechtkomt. Laat de concentrator goed drogen aan de lucht of droog het apparaat eventueel na met een droge doek. Het filter moet zeker één keer per week worden gereinigd, om te zorgen dat deze niet verstopt raakt. Dit doet u door het filter uit de concentrator te halen en deze vervolgens schoon te maken met een stofzuiger. Ga de concentrator pas reinigen als het apparaat is uitgeschakeld en is losgekoppeld van de stroomtoevoer.

Hulp nodig met de AirSep Focus?

Is er een probleem met uw AirSep Focus? Bekijk de handleiding van uw zuurstofapparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw zuurstoftherapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u een neusbril moet plaatsen. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot zuurstoftherapie.

Downloads