Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie bij zuurstoftekort

Zuurstoftherapie wordt ingezet bij ziektebeelden als COPD, bronchiëctasieën, CF (taaislijmziekte), longcarcinoom, hartfalen, interstitiële longziekten en clusterhoofdpijn. Een tekort aan zuurstof kan leiden tot kortademigheid en benauwdheid. Dit kan ’s nachts, tijdens een inspanning of zelfs chronisch optreden. Door het toedienen van zuurstof wordt het zuurstoftekort in de weefsels en de hersenen gecompenseerd en zal de kwaliteit van leven en de inspanningstolerantie toenemen.

Meer weten over uw zuurstofconcentrator?

De service van Medidis

  • 24/7 bereikbaar voor storingen
  • Betrouwbare levering en duidelijke instructies bij de cliënt thuis, met extra aandacht voor gebruik, hygiëne en onderhoud
  • Veilige communicatie met het ziekenhuis, de voorschrijver of de thuiszorg
  • Directe afhandeling van de vergoeding met de zorgverzekeraar
  • Vergoeding van stroomkosten
  • Periodiek onderhoud en tijdige vervanging van benodigdheden

Onderhoudsafspraak maken?

Wilt u een onderhoudsafspraak maken voor uw zuurstofapparatuur? Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bestellingen

Bestellingen voor zuurstofcilinders kunt u doen via zuurstof@medidis.nl of telefonisch via 0320-267600. Uw cilinders worden op de eerstvolgende routedag geleverd.

Bestellingen van neusbrillen, slangen en andere toebehoren voor uw zuurstoftherapie kunt u voor 14:00 uur doen via: zuurstof@medidis.nl. Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen per post aan u bezorgd.

Op reis met zuurstof?

Medidis staat al jarenlang in nauw contact met vliegtuigmaatschappijen en zuurstofleveranciers in het buitenland. Dit zorgt dat u in vrijwel alle landen ter wereld extra zuurstof kunt krijgen. Neem voor u boekt contact op met Medidis om alle persoonlijke wensen, mogelijkheden en kosten van uw reis te bespreken.

Reizen met zuurstof binnen Nederland

Gaat u met zuurstof op vakantie binnen Nederland? Dan kunt u minimaal twee weken voor vertrek het vakantieformulier invullen. Op dit formulier geeft u aan waar u naartoe gaat en wat u daarvoor nodig heeft. Medidis neemt op basis van uw ingevulde formulier contact met u op. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om apparatuur van thuis mee te nemen naar uw vakantiebestemming. U kunt het vakantieformulier online invullen en naar ons opsturen. U kunt het vakantieformulier ook telefonisch aanvragen bij Medidis of direct op deze pagina downloaden.

Zuurstof bij clusterhoofdpijn

Zuurstof biedt een effectieve behandeling bij een aanval van clusterhoofdpijn. Omdat clusterhoofdpijn plotseling opkomt en erg veel pijn doet, moet een aanval snel worden tegengegaan. Medidis levert zuurstofcilinders met een hoge zuurstofflow om de pijn te verlichten. Medidis beschikt bovendien over een speciaal mobiel pakket, zodat patiënten met clusterhoofdpijn ook bijvoorbeeld op het werk of op vakantie een noodmaatregel bij de hand hebben.

Meer weten over zuurstoftherapie?

Neem contact met ons op

Stuur een e-mail naar zuurstof@medidis.nl of bel met 0320 267 600.

Of kijk bij de veelgestelde vragen over zuurstoftherapie.