Pari Velox

Alles wat u moet weten over
Pari Velox

Gebruikt u de Pari Velox meshvernevelaar tijdens uw verneveltherapie? Op deze pagina leest u meer over de werking van deze medicijnvernevelaar, het gebruik van de Pari Velox en het reinigen van het apparaat. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de Pari Velox en andere praktische downloads.

Wat doet de Pari Velox?

De Pari Velox vernevelaar dient inhalatiemedicatie toe door middel van een aërosol. U ademt fijne druppels vloeistof met de medicatie in, waardoor de inhalatiemedicatie diep in de luchtwegen terechtkomt. Er kunnen drie soorten inhalatiemedicatie worden verneveld: luchtwegverwijders, ontstekingsremmers en antibiotica. De in de compressor vernevelde medicatie, wordt ingeademd via een mondstuk of vernevelmasker.

Tips voor het gebruik

Maakt u gebruik van de Pari Velox? Een goed gebruik van de vernevelaar draagt bij aan een effectieve therapie. Voorkom dat de Pari Velox zich in de directe nabijheid bevindt van warmtebronnen als een open haard, een (straal)kachel of een andere vorm van open vuur. Haal na het vernevelen altijd de stekker uit het stopcontact en voorkom dat het netsnoer wordt ingeklemd, knikt of op een andere manier beschadigd raakt. Houd de Pari Velox uit de buurt van huisdieren om beschadiging te voorkomen.

Onze hygiënetips

U dient de Pari Velox na elke vernevelbeurt te reinigen. Haal de onderdelen uit elkaar en leg ze voor vijf minuten in lauwwarm leidingwater met afwasmiddel. Spoel de onderdelen af met lauw water en laat ze afzonderlijk drogen op een schone (absorberende) doek. Voorkom dat er stof op de onderdelen dwarrelt door de doek over de onderdelen heen te vouwen. Laat de onderdelen volledig drogen aan de lucht en berg ze vervolgens op in een stofvrije ruimte.

De vernevelkamer, het medicatiedeksel en het mondstuk of masker dienen één keer per 24 uur te worden gedesinfecteerd in de alcohol 70%. Laat alle onderdelen na het desinfecteren drogen aan de lucht.

Problemen oplossen?

Heeft u een probleem bij het gebruik van de Pari Velox meshvernevelaar? Bekijk de handleiding van uw apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600. Onze medewerkers zitten voor u klaar.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over verneveltherapie bij Medidis.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw verneveltherapie. Bekijk in de Engelstalige instructievideo van Pari hoe u de Pari Velox moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot verneveltherapie.

Downloads