Alles wat u moet weten over
Salter Aire

Gebruikt u de Salter Aire vernevelaar voor uw verneveltherapie? Hier vindt u meer informatie over de werking van de Salter Aire, tips voor het gebruik en reinigingsinstructies van het apparaat. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de Salter Aire en andere praktische downloads.

Wat doet de Salter Aire?

De Salter Aire vernevelaar verzorgt de toediening van inhalatiemedicatie door middel van een aërosol. U ademt fijne druppels vloeistof met de medicatie in, waardoor de inhalatiemedicatie diep in de luchtwegen terechtkomt. Drie soorten inhalatiemedicatie kunnen worden verneveld: luchtwegverwijders, ontstekingsremmers en antibiotica. De inhalatiemedicatie wordt ingeademd door middel van een mondstuk of vernevelmasker.

Tips voor het gebruik

Maakt u gebruik van de Salter Aire? Gebruik de vernevelaar op de juiste wijze, zodat u optimaal profijt heeft van uw therapie. Houdt het apparaat uit de buurt van warmtebronnen als een open haard, een (straal)kachel of een andere vorm van open vuur. Haal na het vernevelen altijd de stekker uit het stopcontact en voorkom dat het netsnoer wordt ingeklemd, knikt of op een andere manier beschadigd raakt. Zorg dat de luchtopeningen van de vernevelaar vrij zijn en niet worden geblokkeerd. Houd de Salter Aire uit de buurt van huisdieren om beschadiging te voorkomen.

Onze hygiënetips

U moet de Salter Aire na elke vernevelbeurt reinigen. Haal de onderdelen uit elkaar en leg ze enkele minuten in lauwwarm leidingwater met een mild reinigingsmiddel. Spoel de onderdelen af met lauw water en laat ze afzonderlijk drogen op een schone (absorberende) doek. Voorkom dat er stof op de onderdelen dwarrelt door de doek over de onderdelen heen te vouwen. Laat de onderdelen volledig opdrogen aan de lucht en leg ze op een stofruimte plek. Neem de buitenkant van de compressor af met een vochtige doek. Voorkom dat er water of vloeistof in het apparaat komt.

De verneveljet met mondstuk van de Salter Aire moet één keer per week worden gesteriliseerd d.m.v. uitkoken. Leg de verneveljet in elkaar gezet in een pan met ruim kokend water. Laat maximaal 5 minuten uitkoken op zeer laag vuur. Laat alle onderdelen na het uitkoken aan de lucht drogen op een schone, pluisvrije en droge theedoek.

Problemen oplossen?

Heeft u een probleem bij het gebruik van de Salter Aire? Bekijk de handleiding van uw apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over verneveltherapie bij Medidis.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw verneveltherapie. Bekijk in de instructievideo hoe u de Salter Aire in combinatie met de AeroEclipse moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot verneveltherapie.

Downloads