Alles wat u moet weten over
Pari TurboBoy

Gebruikt u de Pari TurboBoy voor uw verneveltherapie? Op deze pagina vindt u relevante informatie over de werking, het gebruik en de reiniging van deze medicijnvernevelaar. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de Pari Turboboy en andere praktische downloads.

Wat doet de Pari TurboBoy?

De Pari TurboBoy is een medicijnvernevelaar die inhalatiemedicatie toedient door middel van een aërosol. Als gebruiker ademt u fijne druppels vloeistof in, waardoor de inhalatiemedicatie diep in de luchtwegen terechtkomt. Er worden drie soorten medicatie verneveld: luchtwegverwijders, ontstekingsremmers en antibiotica. De door de compressor vernevelde medicatie wordt ingeademd via een mondstuk of vernevelmasker.

Tips voor het gebruik

Maakt u gebruik van de Pari TurboBoy? Met deze tips zorgt u voor een effectieve therapie en een langere levensduur. Plaats de Pari TurboBoy niet in de buurt van warmtebronnen zoals een open haard, een (straal)kachel of een andere vorm van open vuur. Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte waarin u de verneveltherapie volgt. Houd het apparaat uit de buurt van brandbare gassen en ruimtes met een hoge concentratie aan zuurstof. Haal na het vernevelen altijd de stekker uit het stopcontact en voorkom dat het netsnoer ingeklemd raakt, knikt of op een andere manier beschadigd.

Onze hygiënetips

De Pari TurboBoy moet na elke vernevelbeurt worden gereinigd. Haal de luchtslang van de medicijnjet. Haal de medicijnjet vervolgens uit elkaar en leg de onderdelen enkele minuten in lauwwarm water met afwasmiddel. Spoel de onderdelen af met warm water en laat ze afzonderlijk drogen op een pluisvrije, schone theedoek. Voorkom dat er stof op de onderdelen dwarrelt door de theedoek over de onderdelen heen te vouwen. Droog de onderdelen niet af met een theedoek, in verband met eventuele bacteriële infecties. Let op: de luchtslang mag nooit in water worden gelegd. Laat de onderdelen volledig opdrogen en berg ze vervolgens op in een stofvrije ruimte.

De verneveljet met mondstuk van de Pari Turboboy moet één keer per week worden gesteriliseerd d.m.v. uitkoken. Leg de verneveljet in elkaar gezet in een pan met ruim kokend water. Laat maximaal 5 minuten uitkoken op zeer laag vuur. Laat alle onderdelen na het uitkoken aan de lucht drogen op een schone, pluisvrije en droge theedoek. In de instructievideo onderaan deze pagina kunt u het gebruik van de Pari Turboboy en de reinigingsinstructies nog eens terugkijken.

Problemen oplossen?

Heeft u een probleem bij het gebruik van de Pari TurboBoy? Bekijk de handleiding van uw apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over verneveltherapie bij Medidis.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw verneveltherapie. Bekijk in de instructievideo hoe u de Pari TurboBoy moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot verneveltherapie.

Downloads