Alles wat u moet weten over
Innospire Deluxe

Maakt u gebruik van de Innospire Deluxe tijdens uw verneveltherapie? U vindt op deze pagina meer informatie over de werking van de medicijnvernevelaar, tips voor het gebruik en instructies voor het reinigen van het apparaat. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de Innospire Deluxe en andere praktische downloads.

Wat doet de Innospire Deluxe?

De Innospire Deluxe is een vernevelaar die inhalatiemedicatie toedient door middel van een aërosol. Als gebruiker ademt u tijdens de therapie fijne druppels vloeistof in, waardoor de inhalatiemedicatie diep in de luchtwegen terechtkomt. Er kunnen drie soorten inhalatiemedicatie worden verneveld: luchtwegverwijders, ontstekingsremmers en antibiotica. Vernevelde medicatie wordt ingeademd via een mondstuk of vernevelmasker.

Tips voor het gebruik

Gebruikt u de Innospire Deluxe voor uw verneveltherapie? Door op de juiste manier gebruik te maken van uw medicijnvernevelaar, heeft u zoveel mogelijk profijt van uw therapie. Houd de Innospire Deluxe uit de buurt van warmtebronnen als een open haard, een (straal)kachel of een andere vorm van open vuur. Volg de verneveltherapie in een goed geventileerde ruimte, waar zich geen brandbare gassen of hoge concentraties zuurstof bevinden. Haal na het vernevelen altijd de stekker uit het stopcontact en voorkom dat het netsnoer ingeklemd raakt, knikt of op een andere manier beschadigt.

Onze hygiënetips

De Innospire Deluxe moet na elke vernevelbeurt worden gereinigd. Haal de luchtslang van de medicijnjet. Haal de medicijnjet vervolgens uit elkaar en leg de onderdelen enkele minuten in lauwwarm water met afwasmiddel. Spoel de onderdelen af met warm water en laat ze afzonderlijk drogen op een pluisvrije, schone theedoek. Voorkom dat er stof op de onderdelen dwarrelt door de theedoek over de onderdelen heen te vouwen. Droog de onderdelen niet af met een theedoek, in verband met eventuele bacteriële infecties. Let op: de luchtslang mag nooit in water worden gelegd. Laat de onderdelen volledig opdrogen en berg ze vervolgens op in een stofvrije ruimte.

De verneveljet met mondstuk van de Innospire Deluxe moet één keer per week worden gesteriliseerd d.m.v. uitkoken. Leg de verneveljet in elkaar gezet in een pan met ruim kokend water. Laat dit maximaal 5 minuten uitkoken op zeer laag vuur. Laat alle onderdelen na het uitkoken aan de lucht drogen op een schone, pluisvrije en droge theedoek. In de instructievideo onderaan deze pagina kunt u het gebruik van de Innospire en de reinigingsinstructies nog eens terugkijken.

Problemen oplossen?

Loopt u bij het gebruik van de Innospire Deluxe tegen een probleem aan? Bekijk de handleiding van het apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600. Onze medewerkers zitten voor u klaar.

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over verneveltherapie bij Medidis.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw verneveltherapie. Bekijk in de instructievideo hoe u de Innospire Deluxe moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot verneveltherapie.

Downloads