Alles wat u moet weten over
PARI O-PEP

Maakt u gebruik van de PARI O-PEP bij uw therapie? Op deze pagina leest u meer over dit apparaat. U vindt hier informatie over de werking, het gebruik en het onderhoud van de PARI O-PEP.

Wat doet de PARI O-PEP?

De PARI O-PEP trilt effectief bronchiaal slijm los en helpt zo de luchtwegen te openen. De PARI O-PEP is bedoeld om vastzittend slijm te mobiliseren en los te trillen. Het PEP-apparaat wordt meestal ingezet bij acute of chronische aandoeningen aan de luchtwegen, zoals Cystische fibrose (CF), bronchiëctasieën, COPD of astma.

Tips voor het gebruik

Wanneer u de PARI O-PEP gebruikt, is het belangrijk dat u het apparaat gebruikt zoals de arts of therapeut u heeft geïnstrueerd. Ga allereerst rechtop zitten in een ontspannen houding. Plaats het mondstuk tussen uw tanden en omsluit het mondstuk met uw lippen. Adem nu rustig en diep in door uw neus. Houd uw adem vast voor één tot twee seconden. Adem vervolgens volledig en rustig uit door uw mond, in de PARI O-PEP. Span tijdens het uitademen uw wangspieren, om uw wangen stil te houden. Deze cyclus van in- en uitademen herhaalt u tien tot vijftien keer achter elkaar. De Pari OPEP is bestemd voor gebruik door één persoon. Deel het medische PEP-apparaat niet met anderen. Eén keer per 2 jaar heeft u recht op vervanging van uw PEP-apparaat. Neem hiervoor contact op met Medidis.

Onze hygiënetips

Als u gebruikmaakt van de PARI O-PEP, is het belangrijk om te weten hoe u het apparaat goed schoon kunt houden. Haal de onderdelen uit elkaar en was ze in lauwwarm water met afwasmiddel. Laat de onderdelen 15 minuten weken in het sopje en spoel af met warm water. Laat de onderdelen goed aan de lucht drogen voor u de Pari O-PEP weer in elkaar zet. U kunt de onderdelen ook in een mandje op het bovenste rek van de afwasmachine reinigen. Wij adviseren om de onderdelen niet samen met erg vuile vaat te wassen in de afwasmachine.

Om kalkvorming te voorkomen, adviseren wij om de Pari O-PEP minimaal één keer per maand te weken in een oplossing van azijn en water. Was de Pari O-PEP vervolgens volgens de hierboven beschreven instructies. Laat de onderdelen hierna drogen op een schone, droge en absorberende ondergrond.

Hulp nodig met de PARI O-PEP?

Ervaart u problemen met het gebruik van de PARI O-PEP of met uw PEP-therapie? Bekijk de handleiding van het apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Kunt u geen oplossing vinden of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600. Onze medewerkers zitten voor u klaar.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw PEP-therapie. Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot onze therapieën.

Downloads