Alles wat u moet weten over Aerobika

Gebruikt u de Aerobika voor uw PEP-therapie? Op deze pagina vindt u relevante informatie over dit PEP-apparaat, tips voor het gebruik en het onderhoud. Onderaan de pagina kunt u relevante documenten downloaden die helpen bij uw therapie.

Wat doet de Aerobika?

De Aerobika geeft een Oscillerende Positieve Expiratoire om overmatig slijm uit de longen te verwijderen en de longen te trainen. Het PEP-apparaat geeft weerstand bij uitademen. De luchtwegen blijven zo open en het slijm wordt losgetrild. De oscillatie helpt om het slijm gemakkelijker op te hoesten. De Aerobika kan gebruikt worden in combinatie met een ademgestuurde vernevelaar. Bekijk hiervoor onze pagina over de combinatietherapie van Medidis.

Tips voor het gebruik

Een goed gebruik van de Aerobika draagt bij aan een effectieve PEP-therapie. Bewaar het Aerobika-apparaat na gebruik op een droge, stofvrije plaats. Voorkom directe blootstelling aan een hittebron als een openhaard of straalkachel en houd de Aerobika waar mogelijk buiten het bereik van zonlicht. De Aerobika is bestemd voor gebruik door één persoon. Deel het medische PEP-apparaat niet met anderen. Één keer per 2 jaar heeft u recht op vervanging van uw PEP-apparaat. Neem hiervoor contact op met Medidis.

Onze hygiënetips

Voor een goede hygiëne is het belangrijk om de Aerobika regelmatig te reinigen. Haal de onderdelen uit elkaar en was ze in lauwwarm water met afwasmiddel. Laat de onderdelen 15 minuten weken in het sopje en spoel af met warm water. Laat de onderdelen goed aan de lucht drogen voor u de Aerobika weer in elkaar zet. U kunt de onderdelen ook in een mandje op het bovenste rek van de afwasmachine reinigen. Laat de onderdelen van de Aerobika na afloop goed drogen aan de lucht. Wij adviseren om de onderdelen niet samen met erg vuile vaat te wassen in de afwasmachine.

Om kalkvorming te voorkomen, adviseren wij om de Aerobika minimaal één keer per maand te weken in een oplossing van azijn en water. Was de Aerobika vervolgens volgens de hierboven beschreven instructies.

Hulp nodig met de Aerobika?

Ervaart u problemen met het gebruik van de Aerobika of met uw PEP-therapie? Bekijk de handleiding van het apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Kunt u geen oplossing vinden of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600. Onze medewerkers zitten voor u klaar.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw PEP-therapie. Bekijk in de instructievideo hiernaast hoe u de Aerobika moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s met betrekking tot PEP-therapie en de combinatietherapie.

Downloads