ResMed S9 Autoset

Alles wat u moet weten over
ResMed S9 Autoset/Elite

Gebruikt u de ResMed S9 Autoset of Elite – eventueel in combinatie met de ResMed H5i bevochtiger – bij uw CPAP-therapie? Op deze pagina staat de belangrijkste informatie over dit type CPAP-apparaat voor u verzameld. U vindt informatie over de werking, het gebruik en de reiniging van de ResMed S9. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van het CPAP-apparaat en andere downloads die u kunnen helpen bij uw therapie.

Wat doet de ResMed S9 Autoset of Elite?

De ResMed S9 voert een positieve luchtwegdruktherapie uit voor de behandeling van slaapapneu (OSA). Door de positieve luchtwegdruk wordt tijdens uw slaap voorkomen dat u stopt met ademen. De bevochtiger helpt om uitdroging van de slijmvliezen tegen te gaan. De lucht neemt het vocht uit de bevochtiger op, waardoor de lucht minder droog is.

Tips voor het gebruik

Een goed gebruik van uw ResMed S9 draagt bij aan een effectieve CPAP-therapie en vergroot ook de levensduur van het apparaat. Als u de ResMed S9 gebruikt, moet u zorgen dat het apparaat op een stabiele ondergrond staat en niet bovenop een kleed, tapijt of andere stof. Zorg dat er voldoende lucht rond het apparaat kan stromen, zodat het apparaat voldoende kan aanvoeren tijdens de nacht. Voorkom dat het filter wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld gordijnen, beddengoed of een muur.

Onze hygiënetips

Om uw apparaat in optimale conditie te houden, hebben we enkele hygiënetips voor u. Koppel het apparaat altijd los van de netstroom voor u start met reinigen. Was de luchtslang elke week in warm water met een mild reinigingsmiddel. Spoel na het wassen de luchtslang goed uit en laat deze drogen aan de lucht. Leg de slang bij het drogen niet in de zon of op de verwarming. Controleer de slang regelmatig op schade en vervang de luchtslang als u gaten of andere schade ontdekt. Neem de buitenkant van de ResMed S9 af met een vochtige doek. Gebruik niet te veel water, zo voorkomt u namelijk dat er water in het apparaat terechtkomt.

Daarnaast moet het luchtfilter om de zes maanden worden vervangen. Indien nodig vervangt u het filter eerder. Controleer het filter daarom regelmatig op schade en vuil. Een beschadigd of vervuild luchtfilter dient direct te worden vervangen. Open het luchtfilterdeksel, verwijder het oude filter en gooi deze weg. Het luchtfilter is niet geschikt voor hergebruik. Plaats een nieuw luchtfilter en zorg dat het filter goed plat in het deksel zit. Sluit vervolgens het deksel.

Problemen oplossen?

Ervaart u een probleem met het gebruik van de ResMed S9? Bekijk de handleiding van het apparaat om te kijken of u zelf een oplossing voor uw probleem kunt vinden. Komt u er niet uit of heeft u een andere vraag? Neem contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over CPAP en de behandeling van OSA.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw CPAP-therapie. Bekijk in de Engelstalige video hiernaast hoe de ResMed S9 Autoset of Elite werkt. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar het YouTube-kanaal van Medidis te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s om uw therapie te vergemakkelijken

Downloads