ResMed AirSense 10 Autoset/Elite

Alles wat u moet weten over ResMed AirSense 10 Autoset/Elite

Maakt u gebruik van de Resmed AirSense 10 voor uw CPAP-therapie? Dan leest u hier alle relevante informatie over dit type CPAP-apparaat. U vindt informatie over de werking van het apparaat, tips over het gebruik en reinigingsinstructies. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de ResMed AirSense 10 en andere downloads ter ondersteuning van uw therapie.

Wat doet de ResMed AirSense 10 Autoset?

De ResMed Airsense 10 Autoset en Elite voert een positieve luchtwegdruktherapie uit voor de behandeling van slaapapneu. Het apparaat blaast tijdens uw slaap lucht in de neus en/of keel. Dit zorgt dat ervoor dat tijdens de slaap, de keel goed open blijft en wordt voorkomen dat u last krijgt van zuurstoftekort tijdens uw nachtrust. Door de positieve luchtwegdruk wordt tijdens uw slaap voorkomen dat u stopt met ademen. De bevochtiger helpt om uitdroging van de slijmvliezen tegen te gaan. De lucht neemt het vocht uit de bevochtiger op, waardoor de lucht minder droog is.

Tips voor het gebruik

Een goed gebruik van de ResMed Airsense 10 helpt om de effectiviteit van de therapie en de levensduur van uw CPAP-apparaat te verbeteren. Plaats de ResMed Airsense 10 altijd op een stabiele, vlakke ondergrond. Voorkom dat er een kleed of andere stof onder het apparaat ligt. Voor een goede werking van het apparaat moet de lucht goed rond het apparaat kunnen stromen. Zorg daarom dat het filter niet wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld gordijnen, beddengoed of een muur. Zo kan het apparaat optimaal werken!

Onze hygiënetips

U dient de ResMed Airsense 10 minimaal één keer per week te reinigen. Zorg dat u het netsnoer uit het stopcontact haalt voordat u het apparaat reinigt. Was de luchtslang elke week in warm water met een mild reinigingsmiddel. Spoel na het wassen de luchtslang goed uit en laat deze drogen aan de lucht. Leg de slang bij het drogen niet in de zon of op de verwarming. Controleer de slang regelmatig op schade en vervang de luchtslang als u gaten of andere schade ontdekt. De buitenkant van de ResMed Airsense 10 kunt u afnemen met een droge doek.

Controleer daarnaast regelmatig het luchtfilter op schade en vuil. Het luchtfilter moet zeker elke zes maanden worden vervangen. Ontdekt u schade aan het filter of zit deze verstopt door stof of vuil? Vervang dan direct het filter. Open het luchtfilterdeksel en verwijder het oude filter. Het luchtfilter is niet geschikt voor hergebruik, u kunt het oude filter weggooien. Plaats een nieuw luchtfilter en sluit het deksel. Wees zorgvuldig bij het aanbrengen van het nieuwe filter, zodat er geen water of stof in het CPAP-apparaat komt.

Problemen oplossen?

Ervaart u problemen met het gebruik van de ResMed Airsense 10 Autoset of Elite? Bekijk de handleiding van het apparaat om te kijken of u zelf een oplossing voor uw probleem kunt vinden. Komt u er niet uit of heeft u een andere vraag? Neem contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Neem ook eens een kijkje bij de veelgestelde vragen over CPAP op onze website.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw CPAP-therapie. Bekijk in de instructievideo hoe u de ResMed AirSense 10 moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Op ons YouTube-kanaal vindt u verschillende instructievideo’s om uw therapie te vergemakkelijken.

Downloads