ResMed AirCurve 10 S

Alles wat u moet weten over
ResMed AirCurve 10 S

Gebruikt u de ResMed AirCurve 10 S voor uw OSA-behandeling? Hier leest u relevante informatie over dit type BIPAP-apparaat. U vindt een korte beschrijving van de werking van de ResMed AirCurve 10 S en enkele adviezen over het gebruik en onderhoud van uw apparaat. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van het BIPAP-apparaat en andere naslagwerken.

Wat doet de ResMed AirCurve 10 S?

De ResMed AirCurve 10 S is een zogenaamd BIPAP-apparaat. ‘Bi’ staat voor Bi-level, omdat u bij het ademhalen op twee niveaus geholpen wordt bij het inademen en bij het uitademen. − ‘PAP’ staat voor Positive Airway Pressure. (positieve luchtdruk). De bevochtiger helpt om uitdroging van de slijmvliezen tegen te gaan. De lucht neemt het vocht uit de bevochtiger op, waardoor de lucht minder droog is.

Tips voor het gebruik

Voor een effectieve therapie en een lange levensduur van uw BIPAP-apparaat, kunt u de volgende tips met betrekking tot het gebruik in acht nemen. Zorg dat de ResMed AirCurve 10 S op een stabiele, vlakke ondergrond staat tijdens uw therapie. Het apparaat moet niet op een kleed of ander type stof staan. Zorg dat er voldoende lucht rond het apparaat kan stromen, zodat het apparaat voldoende lucht kan aanvoeren tijdens de nacht. Voorkom dat het filter wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld gordijnen, beddengoed of een muur.

Onze hygiënetips

Reinig de ResMed AirCurve 10 S zeker één keer per week. Koppel het apparaat los van de netstroom voor u start met reinigen. Was de luchtslang uit in warm water met een (mild) reinigingsmiddel. Stop de luchtslang niet in de vaatwasser of wasmachine. Spoel de luchtslang na het uitwassen goed uit en laat deze drogen aan de lucht. Controleer de slang regelmatig op schade en vervang de luchtslang als u gaten of andere schade ontdekt. Controleer ook regelmatig het waterreservoir op schade en vervang deze indien nodig. Neem de buitenkant van de ResMed AirCurve 10 af met een droge doek. Zo voorkomt u dat er water in het apparaat terechtkomt.

Daarnaast moet het luchtfilter minimaal om de zes maanden worden vervangen. Controleer het filter regelmatig op schade en vuil. Een beschadigd of vervuild luchtfilter dient direct te worden vervangen. Open het luchtfilterdeksel, verwijder het oude filter en gooi deze weg. Het luchtfilter is niet geschikt voor hergebruik. Plaats daarom een nieuw luchtfilter en sluit het deksel.

Problemen oplossen?

Loopt u tegen een probleem aan bij de ResMed AirCurve 10 S? Bekijk de handleiding van het apparaat om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over OSA en CPAP-therapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw CPAP-therapie. Bekijk in de Duitstalige instructievideo van ResMed hoe u de ResMed AirCurve 10 S moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Klik op de knop om naar ons YouTube-kanaal te gaan. Hier vindt u allerlei instructievideo’s om uw therapie te vergemakkelijken.

Downloads