Philips Dreamstation

Alles wat u moet weten over
Philips DreamStation

Maakt u gebruik van de Philips DreamStation bij uw CPAP-therapie? Op deze pagina vindt u relevante informatie over de werking, het gebruik en de reiniging van dit CPAP-apparaat. Onderaan de pagina vindt u de handleiding van de DreamStation en andere naslagwerken.

Wat doet de Philips DreamStation?

De Philips Dreamstation voert een positieve luchtwegdruktherapie uit voor de behandeling van slaapapneu. Door de positieve luchtwegdruk wordt tijdens uw slaap voorkomen dat u stopt met ademen. De bevochtiger helpt om uitdroging van de slijmvliezen tegen te gaan. De lucht neemt het vocht uit de bevochtiger op, waardoor de lucht minder droog is.

Tips voor het gebruik

Voor een effectieve therapie en een lange levensduur van uw CPAP-apparaat, kunt u de volgende tips met betrekking tot het gebruik in acht nemen. Zorg dat de Philips Dreamstation op een stevige, vlakke ondergrond staat. Zet de Dreamstation niet direct op een vloerkleed of op een andere stof. Plaats het apparaat op een lager niveau dan het niveau waarop u slaapt. Voor een goede werking van het CPAP-apparaat is het belangrijk dat de lucht goed rond het apparaat kan stromen. Zorg daarom dat het filter niet wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld gordijnen, beddengoed of een muur.

Onze hygiënetips

We raden u sterk aan de Philips Dreamstation regelmatig te reinigen. Zorg dat u het netsnoer uit het stopcontact haalt voordat u het apparaat reinigt. Neem de buitenkant van de Dreamstation af met een vochtige doek. Laat het apparaat volledig drogen voordat u deze weer aansluit op de netstroom. Was de luchtslang elke week in warm water met een mild reinigingsmiddel. Spoel na het wassen de luchtslang goed uit en laat deze drogen aan de lucht. Leg de slang bij het drogen niet in de zon of op de verwarming. Controleer de slang regelmatig op schade en vervang de luchtslang als u gaten of andere schade ontdekt. Controleer regelmatig de inlaatfilters en maak deze zo nodig schoon. Hiermee voorkomt u oververhitting van het apparaat.

Reinigen blauwe pollenfilter
Het blauwe pollenfilter moet in ieder geval elke twee weken worden gereinigd. Om de herbruikbare pollenfilter te reinigen, haalt u deze uit het apparaat en laat u warm kraanwater door het filter lopen. Laat de pollenfilter drogen aan de lucht en plaats het filter pas terug als deze volledig is opgedroogd. De lichtblauwe, ultrafijne filter dient elke dertig (30) dagen te worden vervangen. De ultrafijne filters mogen niet worden gereinigd, u kunt deze weggooien en vervangen door nieuwe exemplaren.

Problemen oplossen?

Heeft u een probleem met het gebruik van de Philips DreamStation? Bekijk in het handleiding het hoofdstuk ‘Problemen oplossen’ om te zien of u het probleem zelf kunt oplossen. Heeft u hulp nodig of heeft u een ander probleem? Neem gerust contact op met de servicedesk van Medidis via telefoonnummer 0320 267 600.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over OSA en CPAP-therapie.

Instructievideo’s

Medidis helpt u graag met uw CPAP-therapie. Bekijk in de instructievideo hoe u de Philips DreamStation moet gebruiken. Wilt u meer instructievideo’s bekijken? Op ons YouTube-kanaal vindt u allerlei instructievideo’s om uw therapie te vergemakkelijken.

Downloads