Therapieën

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie wordt ingezet bij ziektebeelden als COPD, bronchiëctasieën, taaislijmziekte, hartfalen en clusterhoofdpijn.  U vindt hier handleidingen, informatie over reizen en u kunt direct een onderhoudsafspraak maken.

Verneveltherapie

Vernevelen van medicatie wordt veel toegepast bij ziektebeelden als COPD, astma en CF. Medidis is de grootste leverancier van basisvernevelaars in Nederland. Klik hier voor meer informatie en om een onderhoudsafspraak te maken.

PEP

PEP-therapie traint de ademspieren en maakt vastzittend slijm los. Het wordt veel ingezet bij COPD, bronchiëctasieën en taaislijmziekte. PEP is ook onderdeel van de combinatietherapie. Klik hier voor meer over PEP, handleidingen en video’s.

OSA

De meest gebruikte therapievorm bij OSA is CPAP. Slaapapneu heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Download hier het uitleesformulier, maak een onderhoudsafspraak en lees meer over OSA en CPAP-therapie.

Combinatietherapie

Combinatietherapie combineert verneveltherapie en PEP-therapie voor de behandeling van o.a. COPD, astma en CF. Hierdoor neemt de therapiebelasting af. Kijk hier voor alle informatie, handleidingen en instructievideo’s.

Slijmuitzuigtherapie

Slijmuitzuigtherapie verwijdert een teveel aan oppervlakkig slijm uit de bovenste luchtwegen. Dit wordt door uw arts voorgeschreven. Hier vindt u alles over de therapie en handleidingen van de bijbehorende apparaten.

MyAirvo

Een nasale high flow therapie in combinatie met een optimale bevochtiging zorgt voor een vrije ademhaling. Op deze pagina vindt u meer informatie over de MyAirvo-therapievorm

Travel Service

Op reis met zuurstof of een ander medisch hulpmiddel? De Travel Service van Medidis helpt u bij reizen binnen en buiten Nederland. U vindt hier alle informatie en de benodigde formulieren.

Webshop

Bent u als consument op zoek naar een van onze respiratoire oplossingen? In onze webshop kunt u direct cilinders, maskers, apparatuur en toebehoren aanschaffen.