Nieuws

In het nieuws: zuurstoftherapie bij COVID-patiënten thuis

Afgelopen week verscheen BIJ De Stentor een artikel over COVID-patiënten die zuurstoftherapie in de thuissituatie volgen. Wij zijn trots om zorg te kunnen leveren aan mensen zoals Gert.

Update n.a.v. Philips veiligheidsmelding (19 januari 2022)

In de afgelopen dagen is de Philips veiligheidsmelding weer een aantal keren in het nieuws geweest. Wij begrijpen dat dit bij u misschien voor nieuwe vragen zorgt. Wij geven u daarom graag een update. 

Update aangaande vervanging en reparatie slaapapneu-apparaten Philips (20 oktober)

Zoals eerder bericht heeft Philips een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor uw slaapapneu-apparaat. Hier leest u over de laatste ontwikkelingen.

Update naar aanleiding van persbericht Philips 1 september

Philips geeft in een persbericht van 1 september aan te verwachten dat de reparatie- en vervangingsprogramma’s in de meerderheid van de markten rond het einde van september 2021 zullen beginnen. Het bedrijf heeft de intentie om deze programma’s te voltooien binnen ongeveer twaalf maanden. Wat betekent dit voor u?

Nieuwe informatie veiligheidsmelding Philips-apparatuur (19-7)

Graag houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de veiligheidsmelding die Philips heeft afgegeven op bepaalde slaap- en beademingsapparaten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft alle informatie ontvangen en als antwoord hierop hebben zij een reactie gegeven en een advies opgesteld.

Update m.b.t. veiligheidsmelding Philips CPAP/BIPAP

Op 19 juni hebben we meer informatie gegeven over de vervolgstappen na de veiligheidsmelding van Philips voor bepaalde slaapapneu- en beademingsapparaten. Via dit nieuwsbericht geven wij u graag een update.

Advies artsen op waarschuwingsmelding Philips slaapapneu- en beademingsapparaten

Na de eerste berichtgeving van Philips maandag 14 juni jl. over een mogelijk veiligheidsrisico van haar slaapapneu- en beademingsapparaten, heeft Philips meer informatie gedeeld in een waarschuwingsmelding.

Philips heeft potentiële gezondheidsrisico’s opgespoord

Op 14/06/2021 zijn wij geïnformeerd dat Philips potentiële gezondheidsrisico’s heeft opgespoord in verband met het gebruik van Slaapapneu- en beademingsapparaten. Wat houdt dit voor u in?

Onze rol bij vervroegd ontslag COVID-patiënten

Als Medidis zijn we trots op de bijdrage die wij leveren aan het managen van de COVID-crisis. In samenwerking met de ziekenhuizen maken we het voor COVID-patiënten mogelijk om veilig vervroegd ontslag uit het ziekenhuis te krijgen.

Uitgelicht: Philips NightBalance bij positieafhankelijke OSA

Als totaalleverancier op het gebied van OSA willen wij zowel de cliënt als voorschrijver zoveel mogelijk ondersteunen. Bijvoorbeeld in het geval van de Philips NightBalance, die steeds meer wordt ingezet als behandelmethode bij positieafhankelijke obstructieve slaapapneu (POSA). De Philips NightBalance wordt volledig vergoed.