Nieuw: ‘one stop’ aanvraag High Care verneveling met antibiotica

Medidis en Apotheekzorg verzorgen ‘one stop’ aanvraag High Care verneveling met antibiotica

Medidis en Apotheekzorg zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van High Care verneveling met antibiotica. Voorschrijvers kunnen vanaf nu in het Aanvraagportaal van Medidis zowel de vernevelaar als de antibiotica aanvragen. Medidis regelt de afhandeling van de aanvraag vervolgens samen met Apotheekzorg, zodat zowel de vernevelaar als de antibiotica tijdig worden geleverd.

Medidis en Apotheekzorg willen voorschrijvers met deze samenwerking de mogelijkheid tot one stop shopping aanbieden. Voorschrijvers, longverpleegkundigen en patiënten worden nu vaak geconfronteerd met incomplete leveringen, als gevolg van het moeten doen van verschillende aanvragen op verschillende plekken. Door de aanvraag van zowel verneveltherapie als de antibiotica op één plek te organiseren, verbetert het aanvraag- en leveringsproces voor zowel de voorschrijver als de patiënt. De cliënt thuis ontvangt heldere instructies door een van onze BIG-geregistreerde verpleegkundigen. Vervolgrecepten voor de antibiotica worden verzorgd door Apotheekzorg.

Voorschrijvers kunnen voor de aanvraag van deze High Care verneveltherapie – inclusief antibiotica – terecht in het Aanvraagportaal van Medidis. U kunt ook gebruikmaken van het aanvraagformulier VernevelPlus via de website van Medidis.