MyAirvo: minder ziekenhuisopnamen en betere kwaliteit van leven voor longpatiënten

Afbeelding: Fisher & Paykel

Bij Medidis zien we een duidelijke toename van het aantal aanvragen vanuit ziekenhuizen voor de zogenaamde MyAirvo-therapie. MyAirvo biedt een milde ondersteuning aan met name COPD-patiënten voor betere mucusklaring en lagere ademarbeid. Genoeg reden om deze relatief jonge therapievorm uit te lichten.

MyAirvo – in sommige ziekenhuizen de Optiflow genaamd – is een ademhalingsondersteuningssysteem voor patiënten met ernstige COPD, maar ook bijvoorbeeld voor patiënten met CF of bronchiëctasieën. Therapie met MyAirvo biedt ondersteuning aan patiënten voor wie andere therapievormen niet voldoende helpen of aan patiënten die deze therapievormen niet kunnen verdragen.

MyAirvo levert verwarmde, bevochtigde lucht en zuurstof met een flowsnelheid tussen 2 tot maximaal 60 L/min, afhankelijk van de leeftijd en medische situatie van de patiënt. De therapie leidt tot een verbeterde mucociliaire klaring, minder longaanvallen en minder ziekenhuisopnames. Daarnaast neemt het uithoudingsvermogen én de kwaliteit van leven van de patiënt toe.

Momenteel is MyAirvo-therapie in de thuissituatie nog geen standaard vergoede zorg. Bij een goede motivatie en indicering, vergoeden zorgverzekeraars de therapievorm via een coulance-vergoeding.

Wilt u meer informatie over MyAirvo? Medidis vertelt u graag meer over deze therapie, dus neem gerust contact op via info@medidis.nl. U vindt alvast de nodige informatie in de brochure, die u hier kunt downloaden.