Medidis start samenwerking met Slaapapneu Service

Medidis en Slaapapneu Service zijn een samenwerking gestart om de behandeling van slaapapneu toegankelijker te maken. Een grote groep patiënten kan vanwege de lange wachttijden in het ziekenhuis op dit moment nog niet geholpen worden. Zo hebben deze mensen wel klachten, maar kan slaapapneu niet worden gediagnosticeerd en daarmee behandeld. 

In de medisch gespecialiseerde zorginstellingen van de Slaapapneu Service – met vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Emmen en Eelderwolde – krijgen patiënten toegang tot een persoonlijke, snelle diagnose. Met de apparatuur van Medidis kan vervolgens een effectieve behandeling worden gestart, die volledig wordt vergoed door alle zorgverzekeraars

Slaapapneu is een chronische aandoening waarbij de adem tijdens de slaap tijdelijk stokt. Iemand met slaapapneu wordt zo telkens uit de diepe slaap gehaald. Slaapapneu leidt tot onder meer hevig snurken, oververmoeidheid, prikkelbaarheid, slaperigheid en concentratieverlies. Ook een hoge bloeddruk, hartkloppingen en hartritmestoornissen zijn vaak een direct gevolg van de aandoening. Met de juiste therapie is slaapapneu goed te behandelen. Slaapapneu Service zorgt met Medidis dat mensen met slaapapneu – en hun partners! – beter slapen en weer goed uitgerust aan de dag kunnen beginnen.