Medidis sluit aan bij hulpmiddelenplatform Duxxie

Transferverpleegkundigen kunnen vanaf nu via het platform Duxxie de hulpmiddelen van Medidis bestellen. Medidis heeft zich aangesloten als leverancier bij het online hulpmiddelenplatform. Transferverpleegkundigen hebben vaak te maken met patiënten met complexe problematiek, waardoor soms verschillende hulpmiddelen nodig zijn. Dankzij Duxxie kan dit vanaf één generiek platform voor de zorg thuis.

Medidis en Duxxie vinden elkaar in de missie om de thuiszorg zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Omdat meer patiënten zelfstandig blijven wonen, worden ziektebeelden in de zorg thuis complexer. De respiratoire hulpmiddelen van Medidis vormen een effectieve oplossing voor de patiënten met ademhalingsproblematiek. Zo neemt de levenskwaliteit van deze mensen toe en worden zij optimaal ondersteund in het zorgproces. Bovendien heeft Medidis contracten met alle zorgverzekeraars, daar hoeven transferverpleegkundigen dus ook niet bij stil te staan.

‘Hulpmiddelen voor het ademhalingsstelsel waren de laatste assortimentsgroepen die bij ons nog ontbraken,’ zo vertelt Paskal van Lomm, initiatiefnemer van Duxxie. ‘Voor transferverpleegkundigen en patiënten is dit van groot belang. Ons doel is om het regelen van de zorg thuis zo eenvoudig mogelijk te maken. Daar leveren wij nu opnieuw een bijdrage aan.’